Schilderen

Correct schilderen en maskeren

De basisregels en instructies

Met deze instructies & regels wordt elk schilderij een succes! Je leert de vier belangrijkste regels om van schilderen een compleet succes te maken. Volledig beginnersvriendelijk!
Inhoudsopgave

Regel 1: geschikte afplaktape

Gebruik voor het afplakken alleen geschikte tape. Het is niet aan te raden om pakkettape te gebruiken, omdat deze verdunners bevat. Deze kunnen een ongezonde reactie veroorzaken met verf en vernis. Bescherm jezelf daarom tegen dit gevaar en gebruik alleen schilderstape. Dergelijke tapes voor afplakken zijn speciaal ontworpen voor schilderen en lakken. Ze zijn volledig flexibel en gemakkelijk aan te passen. Ze bevatten geen stoffen die een reactie kunnen veroorzaken op verf en vernis. Bovendien zijn ze gemakkelijk weer te verwijderen.

Een goede afplaktape heb je al voor een paar euro. Bijvoorbeeld schilderstape van tesa:

tesa schilderstape ECONOMY

Veelzijdig plakband voor schilderen zonder oplosmiddelen - Kan tot 4 dagen na gebruik verwijderd worden zonder resten achter te laten, 50 m x 50 mm.

11,28€

super product

Regel 2: Juiste moment

Je moet ook het juiste moment kiezen om de afplaktape te verwijderen. Vooral bij dik aangebrachte verf is het mogelijk dat sommige lagen ook verwijderd worden. Dit gebeurt als de verf al helemaal is opgedroogd. De verf moet echter niet te nat zijn, want dan loopt het in elkaar over zodra het afplaktape wordt verwijderd. Maar wanneer is het juiste moment? Je moet kijken hoe het uiterlijk van de verf verandert. Natte verf glanst, als het droogt wordt het zichtbaar doffer, maar het is nog vochtig genoeg. Nu kun je de afplaktape zonder problemen verwijderen.

Regel 3: Bescherm meubels en vloer

Ruim voor het schilderen de kamer helemaal op of plaats de bestaande meubels en gebruiksvoorwerpen in het midden van de kamer. Bedek ze met geschikte folie. De vloer moet ook worden beschermd. Plak vervolgens deurkozijnen, plinten en vensterbanken af met geschikte schilderstape. Verwijder alle verlichtingsarmaturen en verwijder schroeven en spijkers.

Regel 4: Plafond eerst

Je moet altijd eerst het plafond onder handen nemen en daarna pas de muren schilderen. Werk met de lichtinval en schilder de hoeken en randen eerst met een kleinere kwast. Gebruik voor de rest grotere rollers. Gebruik over het algemeen een kleine kwast voor alle hoeken en randen en een roller voor de rest van het oppervlak om sneller te werken. Rollers met een lange pool worden gebruikt voor verf met een dunne consistentie, omdat ze meer kunnen absorberen. Gebruik deze rollers om muren met grove poriën te schilderen. Voor een goed en gelijkmatig resultaat schilder je de muren in één keer. Neem geen pauzes. Dit zorgt voor zichtbare vlekken. Als je de verf oppakt, mag er niets naar beneden druipen. Verf op het rooster van de verfemmer. Zo vermijd je de gevreesde neuzen en zorg je voor een professioneel geschilderde muur.

Inhoudsopgave

10 x wegwerp-overall

Pak met capuchon en ritssluiting biedt all-round bescherming tegen besmetting.

28,50 €

super product

Bedek folie met plakband Plakband

Afdekzeil & afplakband in één: Met het praktische schilderszeil van Kip kun je ruwe & grove grote oppervlakken snel en efficiënt afplakken en bescherm je ze tegen verfvlekken en vuil.

7,28€

super product

Hynec Verfrollerset M

Krachtige verfset - Verfrollerset bestaande uit verfroller, verfkwast, verfbak, miniroller, verfhulzen en verfaccessoires. Het allround pakket voor het decoreren en renoveren van elk huis!

€27,49

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Een muur pleisteren

Een tuinhuis bouwen

Correct schilderen en maskeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *