verhoogde bloemperk

Creëer je eerste verhoogde bloemperk

Ontdek de Basis van Tuin Meubilair voor verhoogd Bloemperken

Transformeer Uw Tuin tot een Uitnodigende Ruimte voor Tuin Barbecues en Verhoogde Bloemperken. De lente hangt in de lucht en het is de perfecte tijd om uw buitenruimte aan te pakken. Of u nu een grootse renovatie van uw tuin plant of gewoon op zoek bent naar inspiratie voor huis decoratie, hier vindt u ideeën die uw tuin zullen transformeren in een prachtig verlengstuk van uw leefruimte, ideaal voor tuin barbecues.

Inhoudsopgave

De juiste kit

Het bouwpakket voor een verhoogd bed koop je in de bouwmarkt of online. Daar kun je kiezen uit de materialen:

  • Hout,
  • metaal,
  • beton en
  • plastic.

De keuze van de locatie

Bij het kiezen van een locatie moet je rekening houden met het volgende:

Groenten, fruit en kruiden hebben veel licht nodig, dus een oriëntatie op het noorden en zuiden is ideaal. Als het verhoogde bed ver van de waterleiding staat, moet je langer slepen met de gieter. Als je het bed met de tuinslang bereikt, bespaar je jezelf het dagelijkse gesleep.

Zodra je de locatie hebt bepaald, kun je het verhoogde bed in elkaar zetten volgens de montage-instructies. Om te voorkomen dat ongewenste bezoekers het bed van onderen betreden, bedek je de bodem met fijnmazig gaas. Bij houten verhoogde bedden bedek je de binnenwanden met vijverfolie of noppenfolie zodat de grond niet zo snel uitdroogt.

Op zoek naar een eenvoudig te monteren verhoogd bed? Hier is een geschikte selectie:

Verhoogd bed vullen

Het vullen van het verhoogde bed gebeurt in lagen. De onderste laag (20 centimeter) is gemaakt van rijshout. Daarbovenop leg je een laag maaisel of omgewoelde graszoden van ongeveer dezelfde dikte. Vervolgens voeg je een laag compost van ongeveer 15 centimeter dik toe aan het bed. Tot slot vul je het verhoogde bed met 15 centimeter verhoogde beddinggrond (gewassen) of potgrond (sierplanten). Dit laat wat ruimte over aan de bovenkant van een bed van 80 centimeter hoog, wat voorkomt dat irrigatiewater van de randen afloopt. De ideale tijd om het verhoogde bed te vullen is in de herfst. Niet alleen produceert deze tijd van het jaar tuinafval dat je kunt gebruiken als opvulling, maar het bed heeft ook voldoende tijd om te overwinteren.

Na de eerste oogst zul je merken dat de grond tien tot twintig centimeter is gezakt. Dit is volkomen normaal, omdat de onderste lagen naar beneden zakken door het rottingsproces. Vul het bed gewoon bij met opgehoogde aarde. Als je drie keer hebt bijgevuld, zul je het verhoogde bed opnieuw moeten vullen omdat de onderconstructie verrot is. Je kunt ook controleren of het gaas nog aan zijn doel beantwoordt.

12 Groentezaadjesmix

5100 Zaadjes - Tomaat, Paprika, Ui, Sla, Courgette, Komkommer, Cherrytomaat, Wortelen, Erwten, Rode Biet, Cayennepeper Klaar Om Buiten Geplant Te Worden, Kweek Uw Eigen Tuin

€11,98

super product

Zorg voor goede buren

Net als mensen kunnen niet alle groenten met elkaar overweg. Als zogenaamde slechte buren elkaar tegenkomen, lijden beide groenten eronder of ontneemt de ene de andere alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een weelderige groei. Bij goede buren is er geen concurrentie tussen voedingsstoffen, zodat beide groenten gedijen. Voorbeelden van combinaties die goed met elkaar kunnen opschieten zijn:

  • Radijsjes met sla, erwten of wortelen
  • Prei met selderij, sla of kool
  • Sla met uien, erwten, kool of wortelen
Inhoudsopgave

20 stuk houten plant etiketten voor tuin

Prikbord is perfect voor het versieren van de bruiloft tafel en het weergeven van tafelnummer.

€9,59

super product

Beoordeel dit artikel.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dit zou je kunnen interesseren...

Creëer je eerste verhoogde bloemperk

De perfecte barbecue

De beste tuinmeubelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *